Klub borilnih veščin Domžale vabi nove člane

Klub borilnih veščin, ki ga vodi Marjan Bolhar, športnik leta v občini Domžale, vabi k vpisu nove člane in članice. Več informacij o njihovem delovanju dobite na spletni strani. Klub se ponaša s tremi mojstri - 1. črni pas kickboxing, 1. dan črni pas aikido, 3. dan črni pas kickboxing, vsako leto imajo od 7 do 9 državnih prvakov v boksu in kickboxing športu in mednarodne rezulate na najvišjem nivoju. V klubu imajo tudi Best fighterja vseh kategorij v kickboxingu proglašenega s strani svetovnih sodnikov. So člani Boksarske zveze Slovenije in Kickboxing zveze Slovenije, ki je članica Olimpijskega komiteja Slovenije. 

Domžalski Tigri vabijo v svoje vrste

Domžalski Tigri vabijo v vrste nove člane. Tigers so ekipa ameriškega nogometa v Domžalah. Pridruži se jim lahko kdorkoli v starosti od 6 do 30 let. 

Trenutno vabijo k vpisu v naslednje selekcije: do 11 let, do 13 let, do 15 let, do 17 let, člani in ženska selekcija.

Si upate na domžalsko-moravški offroad tek? Del štartnine gre v dobrodelne namene!

Špas’n’run off road tek, je nov tekaški izziv v Sloveniji, namenjen je tako začetnikom kot tudi izurjenim tekačem. Razdeljen je na sobotni 6,5 km tek in nedeljski 10 km tek. Tek bo potekal po razgibanem terenu, čez travnike, gozd in po gorskih poteh in predstavlja izziv za tekače in tekačice kot ga še ni bilo. Zavod za šport in rekreacijo Domžale v sodelovanju z društvom Moje pleme, Študentsko organizacijo Domžale in Atletskim klubom Domžale pripravlja 10-kilometrska progo, ki vas bo vodila od skakalnice mimo gradu Krumperk po Domžalski poti spominov, ki je gozdna pot na Sveto Trojico in naprej do Spodnje Javoršice. Tokrat bodo tekači premagali še nekoliko večjo višinsko razliko (400 metrov), na koncu pa jih, tako kot prvi dan, čaka še 35-metrski klanec po smučarski skakalnici do ciljne črte, ki bo speljana po progi ekstremnega spusta samega festivala.

Razpis za najem Tenis dvorane Domžale v sezoni 2016/17

Približuje se nova sezona igranja tenisa v dvorani. Vabimo vas, da oddate prijave za rezervacijo terminov v Tenis dvorani Domžale za obdobje od 1. oktobra 2016 do 30. aprila 2017. Prijave je potrebno oddati pisno, na predpisanem obrazcu, ki se nahaja na spodnji povezavi, najkasneje do vključno 10. septembra 2016.  Vse informacije lahko preberete v priloženem razpisu, kjer se nahaja tudi rezervacijski obrazec.

Poročila o delu društev v prvi polovici leta 2016

Rok za oddajo poročil je 31. avgust 2016. V skladu z dosedanjo prakso, je tudi v letošnjem letu Zavod omogočil, da se zaradi letnih dopustov poročila oddajo do konca meseca avgusta. Sprememb v vsebinskem delu predloge v letošnjem letu ni, v prilogi lahko najdete aktualen vsebinski model poročila, skupaj s preglednicami, ki omogoča kratko in vsebinsko popolno izdelavo poročila o delu društva.​ Vsako društvo mora oddati poročilo v skladu s predpisanim modelom, saj lahko le na ta način enostavno in hitro ugotavljamo popolnost oddanih poročil.

Sezona pohodništva je na vrhuncu, a pozor!

Globoko smo že zakorakali v sezono poletnega pohodništva, celo tako globoko, da odgovorni razmišljajo, da bi naš ponos Triglav začeli omejevati za obiskovalce. To pomeni, da je vse več Slovencev, pa tudi tujcev navdušenih nad našimi čudovitimi gorami, seveda upravičeno. Občutek, ko osvojiš vrh je primerljiv z največjimi športnimi uspehi, dodatna motivacija pa je čudovit razgled, ki se nam ob tem razprostira. Neprecenljivo. A preden se odpravimo na pohod, se moramo vprašati, če smo res dobro pripravljeni na odhod v gore, hribe ter predvsem, ali se Domžalčani in okoliški prebivalci zavedamo kakšne lepe vrhove imamo v naši neposredni bližini – sploh Veliko planino na kateri je tudi Domžalski dom. Ste jo (letos) že obiskali? Ne le, da je to odlična ideja za rekreacijo, ko ste enkrat na vrhu, predstavlja prijetno sprostitev. In ne pozabite, dlje ali višje ko se odpravljate, bolj zgodaj je pametno iti od doma, da nas že na začetku ne zdela vročina.

Društvo Šola zdravja vabi tudi brezposelne k jutranji rekreaciji

Društvo Šola zdravja, ki je v Domžalah aktivno že kar nekaj let, najlažje pa jih prepoznamo po značilnih »oranžnih majicah«, običajno med jutranjo telovadbo na prostem na poteh ob Kamniški Bistrici, ima cilj pripeljati jutranjo telovadbo »1000 gibov« v vsak kraj, vas in naselje. Ker se zavedajo pomena aktivnosti so se tokrat odločili nagovoriti brezposelne, katere vabijo, da se jim pridružijo pri jutranji telovadbi. Pridružite se jim lahko tudi ob lepem vremenu ob 9. uri na domžalskem kopališču, kjer se učijo osnovnih tehnik plavanja in vadbe v vodi.

Domžalski turnir ulične košarke

Po uspešno izveden lanskoletnem turnirju v ulični košarki za mlade se ta letos znova vrača. Vsi nadobudni košarkarji in košarkarice se lahko pomerite v četrtek, 7. julija, od 17. ure dalje v Športnem parku v Domžalah. V primeru dežja bo turnir prestavljen za teden dni – na 14. julij. Prijave ekip za turnir zbira Center za mlade Domžale do 5. julija na telefonsko številko 040/255-568 ali info@czm-domzale.si. Se spomnite nagrad, ki ste jih lani prejeli vsi udeleženci turnirja? Tudi letos jih boste po zaslugi sponzorjev, sporočajo iz Centra za mlade.  

Otvoritev prenovljene skakalnice v Ihanu

Sobotni dan je bil v Domžalah skakalno obarvan. Ne le, da je bila namenu predana prenovljena skakalnica, Domžale so obiskali tudi najboljši slovenski skakalci, s Petrom Prevcem na čelu. »Krivec«, da so Domžale gostile skakalce svetovnega kova je bil med drugim tudi Jure Šinkovec, ki se je z dogodkom poslovil od profesionalne skakalne kariere. Na prireditvi je bil tudi direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale Uroš Križanič, ki se je z veseljem in ponosom odzval povabilu na otvoritev prenovljene skakalnice, ki jo za svoj trenažni proces porablja SSK Ihan.

Kopališče Domžale odpira vrata v sredo, 22. junija 2016

Obveščamo vas, da bo domžalsko kopališče v sezoni 2016 prvič odprlo svoja vrata v sredo, 22. junija 2016. Cene vstopnic ostajajo enake kot v lanskem letu. Vabimo vas, da izkoristite ugodne cene in prijetno vzdušje ter se na vroče dni osvežite na domžalskem kopališču. V letošnji sezoni za vas pripravljamo tudi zanimive animacijske dogodke in novosti o katerih vas bomo sproti obveščali.