Predbožično večerno drsanje

V soboto, 23. decembra 2017, bo Drsališče Domžale odprto do 21.00 ure.

Večerni program bo namenjen predbožičnemu drsanju in druženju ob prijetni praznični božični glasbi.

Vabljeni.

Natečaj in vabilo na odprtje razstave "Zimske radosti"

Tudi letos Zavod za šport in rekreacijo Domžale vabi domžalske vrtce in osnovne šole k sodelovanju na likovnem in literarnem natečaju. Tema natečaja so zimske radosti, male ustvarjalce pa vabimo, da pripravijo dela, usmerjena v zimske športe in aktivnosti, ki jih izvajajo, poznajo ali pa bi jih želeli izvajati. Skratka, zimske radosti na snegu.

Prijave na natečaj, do 5. 1. 2018, do 16. ure.

Priznanja za Pokal Cockta v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji

Dvorano kulturnega doma na Viru pri Domžalah so v četrtek, 7. decembra 2017, napolnile mlade tekmovalke in tekmovalci, njihovi starši, trenerji in predstavniki smučarsko skakalnih klubov in klubov v nordijski kombinaciji iz vse Slovenije. Pričakovanje vseh prisotnih je bilo veliko, saj je potekala podelitev priznanj za Pokal Cockta v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji za poletno sezono 2017, na kateri so podelili kar 169 medalj in pokalov v 58 kategorijah.

Moj otrok je zdrav otrok – gibanje v vseh življenjskih obdobjih

Gibanje je pomembno skozi vse življenje, a s tem je prav, da začnemo že v zgodnji mladosti. S tem otroku zagotovimo brezskrbno otroštvo in omogočimo dolgo starost. Tudi na Zavodu za šport in rekreacijo spodbujamo h gibanju se generacije, zato se nam pridružite v ponedeljek, 11. decembra 2017, ob 19. uri v Knjižnici Domžale, kjer nam bo Mojca Grojzdek med drugim predstavila, zakaj je gibanje ena najpomembnejših točk otrokovega življenja.

SVETLEJŠA PRIHODNOST TENIŠKE DVORANE DOMŽALE

Spremembe in prenova športne infrastrukture v Občini Domžale je moč zaznati skoraj na vsakem koraku. Med večje pridobitve v poletnem obdobju lahko prištevamo dejstvo, da so mladi in malo starejši kolesarski navdušenci poleti pridobili dva nova kolesarska poligona, naravnega in umetnega z asfaltno površino na Viru. V jesenskem času je na vrsto prišla tudi teniška srenja, saj je bila prenove deležna tudi Teniška dvorana Domžale, kjer so teniški klubi že dodobra zakorakali v novo zimsko sezono z izvajanjem svojih športnih programov, rekreativni teniški igralci pa prav tako pilijo tehniko in izboljšujejo formo, ki jo bodo lahko s pridom uporabljali v poletnem obdobju, ko je tudi za tekmovanja rekreativcev dobro poskrbljeno. 

Popoldanske uradne ure

Obveščamo vas, da bo Zavod za šport in rekreacijo Domžale v času trajanja Razpisov o sofinanciranju športnih in rekreativnih programov nudil informacije v zvezi s prijavo na razpise do roka za prijave, ki je ponedeljek, 8.1. 2017, vsem interesentom.

V ta namen bo imel Zavod podaljšane uradne ure ob sredah do 18:00 ure. Vse, ki želite odgovore na razna vprašanja v zvezi z razpisi, smo vam na voljo izključno ob predhodni najavi preko elektronske pošte: info@sport-domzale.si

Objavljeni so javni razpisi o sofinanciranju športnih in rekreativnih programov v Občini Domžale

Obveščamo vas, je bil na seji Občinskega sveta Domžale, dne 26. 10. 2017, sprejet nov Pravilnik o vrednotenju športnih rekreativnih programov v Občini Domžale. Novost pravilnika je razdelitev skupin športnih programov v več razpisov, ki so bili objavljeni istočasno. Javni razpisi so objavljeni v Uradnem vestniku občine, št. 9/2017 in na spletnih straneh Občine Domžale v ponedeljek, 20. 11. 2017.

Predavanje: Zdrav duh v zdravem telesu

Zavod za šport in rekreacijo Domžale vedno znova stremi k različnim dejavnostim, s katerimi želimo spodbuditi občane in občanke h gibanju in aktivnemu načinu življenja. A včasih ljudje potrebujemo nekoliko drugačno spodbudo, da naredimo prve korake v smeri rekreacije. Zato smo začeli z izvajanjem predavanj, kjer v sodelovanju s Knjižnico Domžale, pripravljamo serijo vsebin, ki informirajo in izobražujejo o pomenu gibanja. Naša prva gostja je bila Zdenka Katkič, predsednica Društva Šola zdravja, ki predstavlja eno najboljših praks na področju rekreacije v Sloveniji.

Vabimo na predavanje: Zdrav duh v zdravem telesu!

Zavod za šport in rekreacijo Domžale zato v sodelovanju s Knjižnico Domžale vsak drugi ponedeljek v mesecu vabi na srečanja, kjer bomo skupaj z gosti odkrivali možnosti rekreacije in zdravega načina življenja za vse generacije. Na novembrsko srečanje smo povabili Zdenko Katkič, predsednico Društva Šola zdravja Domžale, ki bo z nami delila praktične nasvete o gibanju, ohranjanju zdravja, preventivi in predstavila delovanje društva skozi resnične zgodbe. Pridružite se nam v ponedeljek, 13. novembra 2017, ob 19. uri v Knjižnici Domžale.

Nov objekt v Športnem parku Domžale

​Da je v sodelovanju mogoče doseči marsikaj, dokazuje tudi nov objekt, ki je nastal v skate parku, ki se nahaja v Športnem parku Domžale, natančneje med bazenom in reko Kamniško Bistrico.