Kopališče Domžale odpira vrata v sredo, 22. junija 2016

Obveščamo vas, da bo domžalsko kopališče v sezoni 2016 prvič odprlo svoja vrata v sredo, 22. junija 2016. Cene vstopnic ostajajo enake kot v lanskem letu. Vabimo vas, da izkoristite ugodne cene in prijetno vzdušje ter se na vroče dni osvežite na domžalskem kopališču. V letošnji sezoni za vas pripravljamo tudi zanimive animacijske dogodke in novosti o katerih vas bomo sproti obveščali.  

Rekreacija za vse vsak ponedeljek v Športnem parku Domžale

Vabljeni na brezplačno vodeno rekreacijo

Vsak ponedeljek, od 4. aprila dalje, v Športnem parku Domžale, na atletskem stadionu poteka vodena vadba za začetnike in vse rekreativce. Držimo se načel počasi, varno in z vztrajnostjo na poti do naših ciljev. Osredotočamo se na vadbo motoričnih sposobnosti, ki so temelj našega počutja in zdravja; to so razvoj gibljivosti, ravnotežja, moči, razvijanje hitrosti in orientacije. Skupaj naredimo največ za svoje zdravje, počutje in dobre odnose.

V juniju rekreacija poteka še po starem urniku od 18.30 do 19.30 ure, od 1. julija dalje pa bodo naše vadbe potekale vsak ponedeljek od 19. do 20. ure. 

Rezervacija terminov za igranje odbojke na mivki

Zavod za šport in rekreacijo Domžale ima v Občini Domžale na treh lokacijah na voljo 7 odbojkarskih igrišč, ki jih lahko (po predhodni rezervaciji) koristijo vsi občani in občanke Domžal. Vabimo vas, da letošnje poletje preživite aktivno tudi ob rekreativnem igranju odbojke na mivki v Športnem parku Domžale (za bazenom), Športnem parku Radomlje (Škrjančevo) ali v Športnem parku Ihan (ob nogometnem igrišču). Odločite se lahko za abonma in si tako zagotovite stalen termin za celo sezono ali pa rezervacijo posameznega termina na katerikoli od treh lokacij.

Povabilo velja za sezono 2016, ki se je začela 1. junija in se predvidoma zaključi 30. septembra. V primeru lepega vremena se sezona lahko podaljša. V kolikor ste bili abonenti v minuli sezoni ali bi želeli biti abonenti v letošnji sezoni, si pravočasno rezervirajte želene termine, sicer bodo na voljo drugim zainteresiranim. Za abonmaje je potrebno izpolniti prijavni obrazec (dosegljiv je spodaj v priponki), ki ga pošljete po elektronski pošti na info(at)zavod-sport-domzale.si. Razpoložljivost terminov lahko preverite na spletni strani: http://www.sport-domzale.si/zasedenost. Rezervacije posameznih terminov so možne tudi preko spletne aplikacije (rezervirate lahko do 7 dni vnaprej). Na spletni strani Zavoda za šport in rekreacijo Domžale poiščite ustrezno igrišče in rezervirajte želeni termin.

Za nami je prvi Pohod ob reki, ki povezuje

Pohod je na zeleno os privabili blizu 400 pohodnikov.

»V naši Občini imamo veliko možnosti, ki jih lahko izkoristimo za šport in rekreacijo, ena izmed teh je tudi zelena os regije ob reki Kamniški Bistrici,« pravi Uroš Križanič, direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale. »Meja v naravi ni, so samo v naših glavah in verjamem, da marsikaj lahko rešimo in skupaj naredimo še boljše,« pa po prvem Pohodu o reki, ki povezuje – Kamniški Bistrici – dodaja direktorica Zavoda za turizem in šport v Občini Kamnik, Božena Peterlin. Za nami je namreč uspešno izveden projekt, ki trenutno povezuje dve občini, organizatorji pa ciljamo na to, da bo z leti ne le povezal še več občin in občanov, ampak pripomogel tudi k razvoju rekreativne kulture in zelene osi naše regije.

Občini Domžale in Kamnik že leta gradita poti ob reki Kamniški Bistrici, ki ustvarjajo prostor za rekreacijo v obeh občinah in ju povezujejo. Pot smo letos prvič povezali v rekreativno-turistično-kulturnem vzdušju s pohodom ter kar dvema zaključnima prireditvama. V Domžalah so  se pohodniki sprehodili skozi Slamnikarski sejem, kjer je bila tudi prva začetna pohodna točka. V Kamniku pa so pohodniki na Glavnem trgu, kjer je bila druga začetna točka, uživali v Okusih Kamnika in obiskali tradicionalno srečanje rezbarjev. Pohod ob reki, ki povezuje je minulo soboto udeležence popeljal po 14-kilometrski poti iz ene v drugo občino, z nami pa se je sprehodilo okrog 400 pohodnikov, dobra polovica je opravila celotno pot, preostali pa so se odločili in prehodili del poti.

Kamniška Bistrica: Pohod ob reki, ki povezuje

Rekreativno-turistično-kulturna prireditev dveh občin

Občini Domžale in Kamnik že leta gradita poti ob reki Kamniški Bistrici, ki ustvarjajo prostor za rekreacijo v obeh občinah in ju povezujejo. Pot bodo letos prvič povezali v rekreativno-turistično-kulturnem vzdušju s pohodom ter kar dvema zaključnima prireditvama. V Domžalah se bodo pohodniki sprehodili skozi Slamnikarski sejem, kjer bo tudi prva začetna pohodna točka. V Kamniku pa bodo pohodniki na Glavnem trgu, kjer bo druga začetna točka, uživali v Okusih Kamnika in obiskali tradicionalno srečanje rezbarjev.

Pohod ob reki, ki povezuje bo v soboto 11. junija 2016, udeleženci pa bodo lahko prehodili celotno 14-kilometrsko pot ali pa se odločili za krajšo pot in se prireditvi pridružili na kateri od petih kontrolnih točk, kjer boste zbirali spominske žige in spoznavali lepote življenja ob Kamniški Bistrici.

V Domžalah vas bodo ob koncu pohoda pozdravili podžupanja Občine Domžale  Renata Kosec in podžupan Občine Kamnik Igor Žavbi ter direktorica Zavoda za turizem in šport v Občini Kamnik Božena Peterlin v Kamniku pa župan Občine Kamnik Marjan Šarec, podžupanja Domžal Jana Miklavčič in direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale Uroš Križanič.

Organizatorja pohoda: Zavod za šport in rekreacijo Domžale in Zavod za turizem in šport v Občini Kamnik.

Vabljeni k športnemu plezanju na novi plezalni steni v Domžalah

Občina Domžale je bogatejša za nov športni objekt. Že nekaj tednov se v centru mesta, na novi garažni hiši, ponosno postavlja nova plezalna stena, ki je včeraj tudi uradno pričela s sprejemanjem prvih izzivalcev. Prvi športni plezalci so tako že preizkusili svoje veščine, vse ostale pa stena sredi našega mesta vabi z novimi plezalnimi izzivi. 

"Vesel sem, da je plezalna stena dobro umeščena v okolico oziroma atraktivno zaključuje »sprehajalno pot« skozi center Domžal. Skupaj s košarkarskim igriščem in igrali predstavlja novo športno rekreativno površino, ki je vsekakor velika dodana vrednost športno rekreativnega programa v Domžalah. Predvsem pa sem vesel, da bodo plezalno steno lahko uporabljali različni uporabniki, od planinskih društev, alpinistov, gasilcev, jamarjev, do individualnih rekreativnih plezalcev. Stena je v spodnjem delu narejena kot plezalo, ki ga lahko uporabljajo tudi mlajši otroci za plezanje brez varovanja, vendar ob tem starši ne pozabite ves čas spremljati otroka, ker otrok hitro preceni svoje sposobnosti, kar je v tem primeru lahko boleče,« je ob začetku uporabe novega športnega objekta povedal direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale Uroš Križanič

 

10. rekreativni tek prijateljstva in sodelovanja - rezultati

Za zeleno os Kamniške Bistrice

Minuli konec tedna je potekal že 10. tradicionalni rekreativni tek prijateljstva in sodelovanja za zeleno os Kamniške Bistrice. Prireditev, ki je združila okoli 150 tekačev in tekačic vseh starosti – med njimi tudi najmlajši, ki so se pomerili v Sparky teku, je v lepem vremenu postregla tudi s številnimi spremljajočimi aktivnosti.

10. rekreativni tek prijateljstva in sodelovanja za zeleno os Kamniške Bistrice

 Letošnji jubilejni tek prijateljstva in sodelovanja za zeleno os Kamniške Bistrice bo v domžalski športni park, v soboto, 28. maja 2016, od 9. ure dalje poleg tekače privabil tudi pohodnike in tradicionalno najmlajše športnike, ki se bodo borili za veselje svojih staršev na otroškem Sparky teku. Tek prijateljstva in sodelovanja poteka po trasi zelene osi Kamniške Bistrice iz stadiona v Domžalah pa do Radomelj in nazaj.

Ni pa to edina prireditev, ki se bo še to pomlad zgodila ob Kamniški Bistrici. Letos prvič pripravljamo tudi pohod ob Kamniški Bistrici (od izliva do izvira), ki bo v soboto, 11. junija 2016 in se bo uradno začel na stadionu v Domžalah. Skupaj bomo prehodili več kot 25 kilometrsko pot in pohod zaključili na druženju ob izviru reke Kamniške Bistrice. »Reka, ki povezuje«, kot se imenuje prireditev, nastaja v soorganizaciji Zavoda za šport in rekreacijo Domžale in Zavoda za šport in turizem Kamnik.

Vabljeni na obe rekreacijski prireditvi, ki ju organizira Zavod za šport in rekreacijo Domžale v sodelovanju z društvi in sosednjim Zavodom za šport in turizem iz Kamnika.

Uroš Križanič

REKREACIJA ZA VSE

Vabljeni rekreativci

Na stadionu v Domžalah in njegovi okolici vabimo vse rekreativce, da se pridružite organizirani rekreacijski vadbi.

Rekreacijo organizira Zavod za šport in rekreacijo Domžale, vodi pa jo ŠAD Mavrica.

Rekreacija poteka vsak ponedeljek od 18.30 do 19.30.

Vabljeni vsi rekreativci in tisti, ki bi to radi postali.

Uroš Križanič

 

 

10. rekreacijski tek

10. rekreacijski tek

10.REKREATIVNI TEK PRIJATELJSTVA IN SODELOVANJA

V soboto 28.maja 2016 bo na sporedu že 10. tradicionalni tek ob Kamniški Bistrici - TEK PRIJATELJSTVA IN SODELOVANJA DOMŽALE 2016.

Poleg tek in nordijske hoje, bomo letos skupaj z delavci Zdravstvenega doma Domžale organizirali tudi 2 km test hoje.

Vljudno vabljeni na tek, nordijsko hojo in hojo ob osi Kamniške Bistrice!

Uroš Križanič